ربات برای عمل قلب باز دست به تیغ شد
دانش > روبات- همشهری آنلاین:
نخستین عمل قلب باز رباتیک در انگلیس، توسط سامانه جراحی رباتیک «داوینچی» در بیمارستان «نیو کراس» در ولورهامپتون با موفقیت انجام شد.
به گزارش ایسنا سامانه جراح رباتیک داوینچی توسط جراحان از راه دور کنترل شده و با کمک دوربین بسیار پیشرفته، امکان نفوذ بداخل قلب با وضوح تصویری بسیار بالا را فراهم می کند؛ هر بازوی ربات مجهز به تجهیزاتی به ارزش سه هزار دلار است که پس از هر 10 عمل جراحی باید تعویض شوند.
جراحان تأکید میکنند که این روش بسیار ایمنتر از روشهای جراحی قلب باز متداول است؛ در اعمال جراحی قلب معمولی قفسه سینه باز میشود، اما بازوهای رباتیک بین دندههای بیمار را برش میدهند و در حین جراحی یک تصویر سه بعدی دقیق با وضوح تصویری بسیار بالا از وضعیت قلب بیمار در اختیار جراح قرار میگیرد.
حرکت بازوهای رباتیک بوسیله کنترل از راه دور تننظیم میشود و در هر زمان که جراح دست خود را سه میلی متر تکان میدهد، بازوی رباتیک تنها یک میلی متر حرکت میکند.
دکتر «استفان بیلینگ» جراح قلب بیمارستان «نیوکراس» تأکید میگوید: "در اعمال جراحی با سامانه جراح رباتیک داوینچی، بیمار درد کمتری را تجربه کرده و زودتر از زمان طبیعی به منزل باز میگردد."
یک بیمار 22 ساله که به عارضه وجود حفرهای 3.5 سانتی متری در قلب مبتلا بود، بعنوان نخستین بیمار در انگلیس زیر تیغ جراح رباتیک رفت که این عمل 9 ساعت بطول انجامید.
پس از این عمل، جراحی پیچیده تر تعمیر دریچه میترال با کمک ربات جراح داوینچی بر روی یک بیمار 43 ساله انجام شد که در این روش نیز طول دوران نقاهت از شش ماه به دو ماه کاهش مییابد.
انگلیس پس از سوئد و فنلاند سومین کشور اروپایی است که مجهز به سامانه جراح رباتیک داوینچی شده است.
|
امتیاز مطلب : 2
|
تعداد امتیازدهندگان : 2
|
مجموع امتیاز : 2
|
پنج شنبه 7 دی 1391 ساعت 23:37 |
بازدید : 731 |
نویسنده :
[cb:post_author_name]
| ( نظرات )
|
روبات همدم فضانوردان
دانش > تحقیقو تولید- همشهری آنلاین: محققان ژاپنی قصد دارند یک روبات انسان نمای کوچک را برای گفتگو با فضانوردان ساکن در مودول آزمایشگاهی ژاپنی "کیبو" ایستگاه فضایی بین المللی در تابستان 2013 به این ایستگاه اعزام کنند
به گزارش خبرگزاری مهر، این روبات از فناوری تشخیص گفتار و پردازش زبان طبیعی شرکت تویوتا برخوردار خواهد بود و قرار است پیامهای صوتی از زمین را به "کوییچی کاواتا" فضانورد ژاپنی برساند.
طراحی مفهومی این روبات که توسط توموتاکا تاکاهاشی ارائه شده 29 نوامبر رونمایی شد. تاکاهاشی در زمینه ساخت روبات فعالیتهای بسیاری، از جمله ساخت چند روبات برای شرکت پاناسونیک داشته است.
این روبات خاص ایستگاه فضایی بین المللی، ظاهرا نسخه اصلاح شده آخرین روبات تاکاهاشی موسوم به "روبی" خواهد بود که 34 سانتی متر طول دارد و وزن آن یک کیلوگرم است.
با این حال این روبات فضایی با دوربین و نرم افزار تشخیص چهره واکاتا، تجهیز خواهد شد. این روبات از این دوربین برای عکس گرفتن از فضانورد ژاپنی و فرستادن آن به زمین استفاده خواهد کرد.
این پروژه با همکاری محققان دانشگاه توکیو در پاسخ به پیشنهاد سازمان اکتشاف هوافضای ژاپن انجام میشود.
این پژوهشگران امیدوارند این روبات بتواند سطح استرس و تنهایی فضانوردان طی یک دوره طولانی اقامت در ایستگاه بین المللی فضایی را کاهش دهد.
گفته میشود کار ساخت این روبات فوریه سال آینده میلادی به پایان برسد. دوقلوی این روبات بر روی زمین باقی میماند تا کارهای روابط عمومی را انجام دهد.
|
امتیاز مطلب : 7
|
تعداد امتیازدهندگان : 2
|
مجموع امتیاز : 2
|
پنج شنبه 7 دی 1391 ساعت 23:18 |
بازدید : 687 |
نویسنده :
[cb:post_author_name]
| ( نظرات )
|
هفت سیاره قابل سکونت شناسایی شدند
دانش > فضا- همشهری آنلاین:
هفت سیاره شبه زمینی که احتمال وجود حیات در آنها وجود دارد به کاتالوگ سیارههای فراخورشیدی قابل سکونت افزوده شدند و به گفته محققان به زودی به تعداد این سیارهها افزوده خواهد شد.
به گزارش فاکس نیوز، این فهرست آنلاین که به کاتالوگ سیارههای فراخورشیدی قابل سکونت شهرت دارد این هفته یکساله خواهد شد. سال گذشته تنها نام دو سیاره در این کاتالوگ دیده میشد و تیم اخترشناسان بر این باور بودند که طی سال اول تنها یک یا دو نام دیگر به این لیست افزوده خواهد شد، از این رو افزوده شدن پنج نام دیگر به این لیست فراتر از انتظار آنها بود. در حال حاضر در لیست سیارههایی که احتمال وجود حیات در آنها نسبت به دیگر سیارهها بیشتر است هفت سیاره به ثبت رسیده است.
هدف اصلی از ایجاد این لیست ابتدا کمک به روند تحقیقات و سپس برای اطلاع رسانی به عموم مردم است زیرا به اعتقاد ابل مندز رئیس لابراتوار سیارهشناسی دانشگاه پورتوریکو و دانشمند ارشد این پروژه، خبرهای زیادی درباره سیارههای شبه زمینی در رسانهها منتشر میشوند که میتوانند برای مردم گیجکننده باشند،از این رو این لیست میتواند به آنها در تشخیص دقیق این سیارهها کمک کند.
به گفته مندز دانشمندان در زمینه کشف سیارههای جدید شبهزمینی هوشمندتر شدهاند و روند کشف این سیارهها سرعت بالایی به خود گرفته است. در حال حاضر 27 سیاره فراخورشیدی دیگر در انتظار وارد شدن به این لیست هستند درحالی که مجموعه هارپ و تلسکوپ فضایی کپلر نیز ماهانه چند سیاره جدید کشف میکنند.
محققان پروژه کاتالوگ سیارههای قابل سکونت این سیارههای کشف شده را با استفاده از سه شاخص نوسان انرژی دریافتی از ستاره میزبان، جرم سیاره و ابعاد سیاره بررسی میکنند تا میزان قابل سکونت بودن آن را بسنجند. برای مثال سیارههای گازی بزرگ که در مدار ستارههایی با انرژی متغییر در حرکتند نسبت به سیارههای کوچکتر سنگی در مدار ستارههای پایدار کمتر قابل سکونت به نظر میآیند.
بیشترین بخش اطلاعات این کاتالوگ مستقیما از تیمهای مطالعاتی کشف سیارهها به دست آمده است. این لیست همچنین شامل دانشنامه سیارههای فراخورشیدی و آرشیو سیارههای فراخورشیدی ناسا است.
|
امتیاز مطلب : 3
|
تعداد امتیازدهندگان : 2
|
مجموع امتیاز : 2
|
پنج شنبه 7 دی 1391 ساعت 23:9 |
بازدید : 664 |
نویسنده :
[cb:post_author_name]
| ( نظرات )
|
این توپ لیزری در ۲ ثانیه یک هواپیما را سرنگون میکند 
فناوری - سلاح لیزری 50کیلوواتی راینمتال به تازگی در سوئیس آزمایش شده و توانسته با بریدن ورقه فولادی 15 میلیمتری از فاصله 2 کیلومتری و سرنگون کردن هواپیماهایی از فاصله 2 کیلومتری، کارآیی خود را اثبات کند.
محمدحسین جهانپناه: شرکت آلمانی راینمتال به تازگی از آزمایش موفق نمونه اثباتگر فناوری سلاح لیزری 50 کیلوواتی خبر داده است. این آزمایش که ظاهراً اواخر نوامبر/ اوایل آذرگذشته صورت گرفته تمامی مراحل یک عملیات متعارف، از شناسایی تا درگیری را با موفقت پشتسر گذاشته است. آزمایش در محوطه مرکز آزمایش آکسنبودن در سوئیس، در شرایط آبوهوایی برفی و تابش شدید خورشید انجام شده و هدف اصلی این بوده که توانایی به مراتب بیشتر این سلاح لیزری پر انرژی (50 کیلوواتی) را در مقایسه با نسخه ضعیفتر 10 کیلوواتی آن که سال پیش معرفی شد نشان دهد.
ارتقای پنج برابری توان اشعه لیزر با هدف امکان درگیری همزمان در سناریوهای مختلف، از پدافند هوایی گرفته تا مقابله با راکتها و گلولههای توپ و خمپاره و جنگ نامتقارن انجام گرفته است. به علاوه، هدف دیگر از این آزمایشها این بود که اثبات کند واحدهای لیزری جدا از هم ساخته شده با فناوری راینمتال توان تابش روی هدفی واحد در شرایط نامساعد را دارند. در عین حال این آزمایش میتواند مقدمهای باشد برای آزمایش نسل بعدی توپهای لیزری پرانرژی 100 کیلوواتی که هیچ دفاعی در برابر آنها کارگر نیست.

اثباتگر فناوری سلاح لیزری 50 کیلوواتی راینمتال از دو واحد عملیاتی تشکیل میشود، واحد اول، سلاح 30 کیلوواتی یکپارچه شده با پبرجک توپ پدافند هوایی ارلیکونرولور برای آزمایشهای ثابت و پویا (دینامیک) است که با چند واحد کنترل آتش اسکایگارد پشتیبانی میشود. واحد دیگر را هم ایستگاه سلاح 20 کیلوواتی تشکیل میدهد که به صورت یکپارچه داخل برجک توپ رولور قدیمی برای آزمایشهای ایستا (استاتیک) جای داده شده است. البته ماژولهای پشتیبانی نیرو را نیز باید به این فهرست اضافه کرد.
بر اساس گزارش شاهدان آزمایش، پرتوی لیزر این سلاح موفق به بریدن یک تیرآهنی به ضخامت 15 میلیمتر از فاصله 1000 متری شده است. در عین حال این سلاح چندین هدف بدون سرنشین با سرعتهای بالا و زاویههای تقرب متفاوت را نیز از فاصله 2 کیلومتری و مدت تقریبی 2 ثانیه با موفقیت سرنگون کرده است. بیشتر این اهداف با سرعتی بیش از 50 متر بر ثانیه پرواز میکردند و پس از شناسایی توسط رادار اسکایگارد از فاصله 3 کیلومتری، ایستگاه توپ 30 کیلوواتی با استفاده از دادههای ارسالی رادار، فرایند رهگیری و قفل روی هدف را آغاز کرد. پس از رسیدن هدف به برد و موقعیت مناسب آتش، سیستم ضمن درگیری در کوتاهترین زمان ممکن هدف را سرنگون کرد. برای نشان دادن توان درگیری سلاح با اهدافی بسیار کوچک نظیر گلولههای خمپاره، راینمتال سرنگونی یک توپ فلزی به قطر 82 میلیمتر را هنگامی که با سرعت 50 متر بر ثانیه حرکت میکرد، نمایش داد.
البته سرعت عکسالعمل برای درگیری با اهداف در فاصله طولانی یا شرایط غیرمنتظره میتواند به مراتب افزایش یابد. بر اساس اخبار منتشرشده راینمتال فعلاً قصد دارد تا نسخه 60 کیلوواتی این سلاح را با توان خروجی بیشتر تا سال میلادی آینده تکمیل و ارائه کند. در عین حال این شرکت قصد دارد تا سامانه ایستگاههای توپ لیزری را به صورت یکپارچه با توپهای پدافند هوایی 35 میلیمتری بیازماید. این کار امکان مطالعه روی توسعه یک سیستم تسلیحاتی ماژولار را با انتخابهای گوناگون برای درگیری با اهداف مختلف فراهم میکند. در نهایت طرح مفهومی نصب یک سلاح لیزری 1 کیلوواتی روی خودروهای زرهی تی. ام 170 نیز در چارچوب برنامههای آینده راینمتال قرار دارد.
|
امتیاز مطلب : 4
|
تعداد امتیازدهندگان : 2
|
مجموع امتیاز : 2
|
سه شنبه 28 آذر 1391 ساعت 17:44 |
بازدید : 1366 |
نویسنده :
[cb:post_author_name]
| ( نظرات )
|
ادعای چینی ها 64=65 (باورنکردنی هست )
حوصله کنید و یک بار تصویر متحرک را کامل ببینید.
شاید باور کردنش سخت باشه ...
ولی طبق استدلالی که در این تصویر متحرک توسط چینی ها بیان شده شصت و چهار مساویست با شصت و پنج !!!
در واقعیت این موضوع هیچ شکی نیست می توانید خودتان هم امتحان کنید !
|
امتیاز مطلب : 1
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1